Alkaliczna woda jonizowana

 

W zdrowych komórkach toksyczny wpływ wolnych rodników jest neutralizowany przez antyoksydanty. Ponieważ w alkalicznej wodzie jonizowanej tlen wiąże tylko 1 wodór, pozostaje jeden wolny ładunek ujemny (-). Umożliwia to wiązanie wolnych rodników (które mają niedobór ładunku) w organizmie i spowalnia lub eliminuje ich zdolność reakcji. W ten sposób zatrzymuje niszczący proces degradacji i substancje chemiczne stają się mniej szkodliwe!

Tak więc alkaliczna woda posiada właściwości redukujące, eliminuje wolne rodniki z organizmu.
Jeśli np. we krwi znajduje się duża ilość wolnych rodników, dochodzi do licznych zmian właściwości erytrocytów, nawet ich kształtu.

Krwinki stają się podobne do ostro zakończonych kolców, łatwo aglutynują („tworzą stos monet”). Udowodniono, że już po 20 minutach od spożycia alkalicznej wody jonizowanej, komórki te z powrotem przybierają swój pierwotny kształt.

Poprzez picie wody alkalicznej możemy przerwać czy nawet odwrócić proces zakwaszania naszego organizmu.

Większość spożywanego przez nas pożywienia posiada właściwości zakwaszające. Na to nakłada się równie negatywny wpływ sztucznych dodatków żywnościowych i leków. Wszystko to prowadzi do zakwaszenia naszego organizmu i rozwoju poważnych problemów: alergii, cukrzycy, otyłości, osteoporozy, bólów stawów, nadciśnienia, problemów z nerkami, itd.
A zatem, alkaliczna woda jonizowana świetnie alkalizuje organizm; pomaga zdrowo zarządzać równowagą kwasowo-zasadową naszego organizmu.

Zaleca się picie wody alkalicznej w przypadku:
nadkwaśności żołądka
przewlekłej biegunki
zaburzeń trawienia
nieprawidłowych procesów fermentacyjnych w żołądku i jelitach (wzdęcia, brzydki oddech)
Picie alkalicznej wody jonizowanej, którą otrzymujemy z urządzenia oczyszczającego i jonizującego wodę – jest niezwykle istotnym i skutecznym sposobem na odfiltrowanie dioksyn oraz innych substancji chemicznych, mających negatywny wpływ na stan naszego zdrowia i środowiska.

 

Ze względu na stały proces powstawania wolnych rodników w komórkach, alkaliczna woda jonizowana jest najlepszym sposobem oczyszczania.

Osoby cierpiące na zaparcia powinny pić zdecydowanie dużo wody alkalicznej. Początkowo picie alkalicznej wody jonizowanej może nieznacznie nasilić dolegliwości, ale stopniowo (w ciągu około miesiąca) doprowadzi do poprawy – stolce stają się jaśniejsze, bardziej żółtawe i prawie bezwonne.

 

Chlor, stosowany do dezynfekcji wody pitnej i niszczenia zarazków, zabija również ważną,przyjazną florę żyjącą w naszych jelitach. Natomiast szkodliwe, patogenne bakterie, wirusy i grzyby z czasem stają się bardziej oporne na działanie chloru, w rezultacie bardzo łatwo tłumią korzystną, pożyteczną florę. Najłatwiej dostrzegalnym znakiem tego zjawiska są stolce o nieprzyjemnym zapachu. Natomiast stolce osób pijących alkaliczną wodę jonizowaną stają się prawie bezwonne. Można to osiągnąć poprzez regularne picie alkalicznej wody przez okres co najmniej miesiąca. „Zdrowe” stolce rzeczywiście nie pachną tak intensywnie. Oznacza to, że flora jelitowa jest idealna, zrównoważona, w dobrym stanie (stolec dokładnie przypomina zapach stolca dzieci karmionych w 100% pokarmem matki).

Jeśli porównamy zawartość chloru w wodzie z kranu, mineralnej i alkalicznej wodzie jonizowanej, wyniki mówią same za siebie: urządzenie obniża stężenie chloru z 2,0 ppm/l do wartości 0,2-0,4 ppm/l, jednocześnie pozostawiając w oczyszczonej, alkalizowanej wodzie wystarczające ilości niezwykle ważnych składników.


Strony:Wstecz 1 2 3Dalej >>