white-willow

White Willow /suplement diety/

 

Ku zdrowiu z korą białej wierzby    –naturalna aspiryna

 

Czy wiesz, że już ponad 30 milionów ludzi stosuje codziennie niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ) i kwas acetylosalicylowy? Jednak jak pokazują badania ich przyjmowanie obarczone jest ryzykiem powikłań zdrowotnych, zwłaszcza ze strony układu pokarmowego.

Natura oferuje Ci naturalne rozwiązania bez ryzyka działań ubocznych. Skorzystaj z cennych właściwości kory wierzby białej (Salix alba) stosowanej już od wieków w medycynie tradycyjnej. To naturalne bogate źródło glikozydów salicylowych, które w organizmie człowieka przekształcane są do kwasu salicylowego bez negatywnych skutków na układ trawienny.

Związek czynny – salicynę wyodrębniono z kory wierzby w 1828 w roku i wprowadzono do lecznictwa w miejsce chininy. Jednak jej zastosowanie znane było już dużo wcześniej – w antycznej medycynie greckiej.

Dioskorides zalecał korę wierzby na stawy. Z kolei w średniowieczu była ona stosowana jako środek na ból i gorączkę.

Kora wierzby białej zawiera m.in. cenne glikozydy fenolowe (salicyna, salikortyna, fragilina, populina), flawonoidy o działaniu antyoksydacyjny (kwercetyna, luteolina, eriodykcjol, naryngenina). To również bogactwo kwasów (elagowy, ferulowy, p-kumarowy, kawowy) oraz garbników.

Oprócz korzystnego wpływu na stawy, kora wierzby białej wspomaga zdrowie psychiczne i fizyczne, korzystnie wpływa na gospodarkę hormonalną oraz dba o wzmocnienie organizmu i jego samoregenerację.

 

Komu można polecić White Willow?

osobom potrzebującym wzmocnienia, zregenerowania organizmu i wsparcia zdrowia;

dbającym o zdrowie stawów;

chcącym zwiększyć wydolność psychiczną i fizyczną;

osobom w podeszłym wieku;

rekonwalescentom;

meteoropatom;

kobietom podczas menstruacji;

w miesiącach jesienno-zimowych.

 

Czy wiesz, że wyciąg z kory białej wierzby powszechnie nazywany jest „naturalną aspiryną”?

Co istotne – nie wywołuje ona dolegliwości żołądkowo-jelitowych.

Bazując już na 20. letnich doświadczeniach naszych wybitnych specjalistów, oferujemy innowacyjne produkty spełniające najwyższe standardy jakości. Surowce naturalne stanowią podstawę w procesie tworzenia nowoczesnych formuł suplementów diety CaliVita®.

 

Dawkowanie: 1-2 kapsułki dziennie po posiłku popijając obficie ciepłą wodą.

Po 4 tygodniach stosowania produktu należy zrobić przerwę w użyciu.

 

Substancje aktywne: 400mgKora białej wierzby

 

Składniki:

sproszkowana kora białej wierzby (Salix alba) (75,2%), kapsułka żelatynowa, stabilizator: celuloza mikrokrystaliczna, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych (stearynian magnezu)

Informacja o alergenach: z uwagi na proces produkcyjny produktu na tej samej linii technologicznej, co inne produkty mogące zawierać składniki alergenne, możliwa jest obecności w produkcie zbóż zawierających gluten, skorupiaków, jaj, ryb, orzeszków ziemnych, soi, mleka, orzechów, selera, gorczycy, nasion sezamu, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu, mięczaków.

 

Uwagi!

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Nie używaj produktu, jeśli brakuje zewnętrznej folii zabezpieczającej lub jest ona uszkodzona.

Przeciwwskazania:

Nadwrażliwość na składniki preparatu, dzieci, młodzież, kobiety w ciąży i karmiące piersią, uczulenie na salicylany lub inne niesterydowe leki przeciwzapalne.

 

Ostrzeżenie: Osoby ze skłonnościami do uczuleń, przyjmujące preparaty lecznicze, mające problemy zdrowotne przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Producent: CaliVita® International, Berlin, Connecticut 06037, USA.

/źródło calivita 2015/